inloggen
werkgebieden: fotografie
meer over Melanie Bosboom
Melanie Bosboom
terug naar de lijst
Naast mijn werk in het atelier ben ik docente op de Hoge school voor de kunsten in Utrecht. Daar geef ik les in beeldonderzoek op de afdeling Fine art. Daarnaast geef ik les op de Vooropeleiding de vakken 3D en beeldonderzoek.


Show me your moves

Wanneer men kijkt naar de recente foto series van Melanie Bosboom, zal men niet verbaasd zijn over het feit dat zij meerdere jaren ruimtelijke beelden heeft gemaakt. Beelden waarin het menselijke lichaam centraal staat. Deze beelden laten een dualiteit zien tussen kwetsbaarheid en zichtbaar zijn, en over de aanwezigheid of afwezigheid uit de maatschappij om ons heen.

Bosboom gebruikt de sculpturale kwaliteiten in haar fotografie. In deze fotoseries onderzoekt zij de identiteit en 'gender ambiguïteit'. Zij creëert installaties waar personages deelnemen in een rollenspel. Haar karakters hebben zowel een vrouwelijke als mannelijke kwaliteit. Deze dualiteit, gecombineerd met een vervreemdende omgeving, laat de toeschouwer perplex staan. In de foto?s is het altijd zij zelf die de hoofdrol speelt en daarin meerdere identiteiten in ongebruikelijke situaties aanneemt. Wat is de relatie tussen het individu en zijn omgeving?


woonplaats
Brummen
gemeente
Apeldoorn
website
www.melaniebosboom.nl
opleiding
Hogeschool voor de kunsten, Utrecht
tentoonstellingen|opdrachten|projecten
2010 - ?Private Confessions? The Cello Factory, Londen.Met o.a L.A Raeven, Melanie Bonajo en Hester Oerlemans. Curator Christine van den Bergh.

2010 - Museum voor de 20e eeuw, 'Buitengewoon', Hoorn. Groepsexpositie.

2010 - Willem 3, ?Like a fake eyelash I lie?, Vlissingen. Solo-expositie.

2010 - Dutch Art fair, New York.

2010 - Huize Frankendael, Melanie Bosboom, Amsterdam. Solo-expositie.

21010 - Deiska Reunion @ Mazzo, Gehele Déiska collectie, Amsterdam. Groepsexpositie.


overige activiteiten
Naast mijn werk in het atelier ben ik docent op de Hoge school voor de Kunsten. Afdeling Fine art en de Vooropleiding. Ik geef daar de vakken 3D en beeldonderzoek.


overige werkzaamheden
docent
downloads:
CV_m._bosboom1.doc | Looking_at_the_recent_photography_series_of_Melanie_Bosboom.doc | Melanie_Bosboom_tekst_2.doc