inloggen
werkgebieden: schilderen | fotografie
meer over Yvonne van Woggelum
Yvonne van Woggelum
terug naar de lijst
Voor betere afbeeldingen bezoek mijn website: www.yvonnevanwoggelum.nl


In mijn magisch/realistisch werk zijn de groepjes mensen het uitgangspunt. Ik zoek naar de onderlinge spanning, het onderhuidse, de onderlinge betrokkenheid of juist de onverschilligheid waarbij mijn invalshoek het individualisme is. Iedereen in het werk lijkt passief te handelen vanuit hun eigen pose. Deze dominerende passiviteit krijgt door deze manier van weergeven een vervreemd karakter. Zo ontstaat er een geladen expressie die door een serene stilte in toom wordt gehouden. Het is de verveling, de verstilling, het niets en daardoor alles wat de onderlinge spanning vergroot in een alledaags tafereel.
Door de strakke geabstraheerde kleurvlakken waarin de groepjes mensen een plaats krijgen en door het grote formaat waarbij ze lijfelijk aanwezig zijn ontstaat er een onwerkelijke werkelijkheid.

Door het langdurige proces van het foto-realistische werk ontbrak het soms aan spontane uitspattingen. Afgelopen jaar heb ik geprobeerd om naast dit werk me ook toe te leggen op het abstracte landschap waarin de leegte het uitgangspunt is geworden. De opbouw van de gladde verfhuid met acryl heb ik ingeruild voor het werken met olieverf. De vrijheid en de uitdaging om met ander materiaal bezig te zijn is een belangrijk expressief instrument geworden.


woonplaats
rhenen/Wageningen
gemeente
Wageningen
website
www.yvonnevanwoggelum.nl
opleiding
Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem
overige werkzaamheden
docent