inloggen
werkgebieden: kunst in de openbare ruimte | ruimtelijk werk
meer over Ans Zondag
Ans Zondag
terug naar de lijst
De eerste jaren na mijn afstuderen oriënteerde ik mij voornamelijk op het platte vlak. Ik exposeerde met grafisch werk en tekeningen. In 1990 besloot ik mij toe te leggen op de beeldhouwkunst.
Al sinds mijn vroege jeugd heb ik een speciale band met dieren. Toen ik in Zuid Spanje belandde werd ik meteen gegrepen door de schoonheid en elegantie van Andalusische paarden. Ik maakte contact met de zigeuners en daar, in de kleine rijscholen (picaderos), begon ik met het maken van kleine paarden beeldjes. Ik vervaardigde tientallen plastieken direct op locatie. Terwijl de zigeuners hun paarden lieten dansen maakte ik de beelden.
Later legde ik mij toe op de meest uiteenlopende dieren (o.a. stieren, geiten, koeien, ezels, neushoorns, gnoes, poezen, honden, olifanten, vogels, enz.). Maar welk dier ik ook maak, ik werkt nog steeds het liefst midden tussen de dieren.
Zo vindt een directere uitwisseling plaats tussen het dier en het beeld. Het resultaat van deze samenwerking zijn zeer gevoelige beelden, fragiel en teder, of sterk en krachtig, maar altijd levendig en duidelijk aanwezig.

Ik werk in verschillende formaten, van (heel) klein tot (bijna) levensgroot. De kleinere plastieken worden gemaakt in was, de grotere in klei. Op het origineel wordt een siliconen mal gemaakt. Van elk origineel worden - in principe - meerdere kopieën in was gegoten.
De oplages variëren van 1 tot maximaal 15 exemplaren.


woonplaats
Dreumel
gemeente
Apeldoorn
website
www.anszondag.com
opleiding
Academie voor Kunst en Vormgeving, Den Bosch
tentoonstellingen|opdrachten|projecten
- AAF Amsterdam, 31 oktober t/m 3 november 2019
- AAF Battersea, Londen, 17 t/m 20 oktober 2019
- London, Battersea, van 24 t/m 27 oktober 2013
- Galerie Schortgen, Luxemburg, november 2013
- London Battersea, van 24 t/m 27 oktober 2013


overige activiteiten
werkt eventueel ook in opdracht