inloggen
Anneke Ingwersen
terug naar de lijst
"De schaduw is het goud in het donker" (Jung)

In mijn werken onderzoek ik gekleurde schaduwen d.m.v. kinetisch licht, schaduwinstallaties, videoprojecties en geënsceneerde fotografie.

De constructie en de deconstructie van een immateriële realiteit, bestaand uit schaduw en licht vormt het hoofdthema van mijn artistiek onderzoek.
Mijn streven is de ruimtelijke waarneming van de beschouwer te irriteren en de sensuele verbeeldingskracht te prikkelen.

De schaduw ontstaat door de drie-eenheid van object (Tatsache), lichtbron en projectievlak, deze verhouding onderzoek ik inhoudelijk en formeel.
In de kinetische schaduw-installaties vervreemden de bewegende schaduwen de fysieke ruimte. Mij integreert de eeuwig durende herhalende beweging van deze apparaten versus een organisch ritme van actie en pauze.

Inhoudelijk verwijs ik naar natuurlijke, zich eeuwig herhalende processen zoals groei en devolutie (Säulenhain), vernietiging en reconstructie (Halftonen en Grijstinten), hitteontwikkeling (Compass-Heat) of de staat van bevriezen (De Drie Grazien).

woonplaats
Arnhem
gemeente
Arnhem
website
www.annekeingwersen.com
opleiding
ArtEZ Academie voor beeldende kunsten - Arnhem
overige werkzaamheden
educatief medewerker | curator
downloads:
Ingwersen_cv.doc